Založ si blog

Prvé profesionálne centrum bezpečnej jazdy „škola šmyku“ vás preskúša aj na off road dráhe

Byť pripraveným na všetkých terénoch s vlastným autom je na nezapletenie. Mnohí vodiči sú presvedčení, že ich skúsenosti za volantom sa doteraz zaobišli bez nacvičenia si krízových situácií, na ktoré sa mnohí z nás aj boja pomyslieť. Realita je však taká, že každý šmyk, či kolízia je jedinečná svojim miestom a okolnosťami. A vedieť na ňu správne reagovať sa dá naučiť.

Z tohto dôvodu Centrum bezpečnej jazdy v areáli Slovakia Ring, poskytuje výcvik pre všetky skupiny vodičov zameraný na zvládnutie nečakaných krízových situácií. Cvičisko Driving Academy spĺňa najprísnejšie európske požiadavky pre profesionálny výcvik vodičov motocyklov, vodičov osobných vozidiel aj vodičov ľahkých a ťažkých nákladných vozidiel.

Novinkou v portfólií výcvikov je KURZ OFF ROAD, ktorý je zameraný na náročný terén mimo štandardnej vozovky. Učí vodičov ako si tento terén nielen vychutnať pri svojej  náročnosti, ale ako ho hlavne bezpečne zdolať. Celý kurz trvá 4 hodiny, teória 1,5 hod, príprava na jazdu 30 min, jazdy na cvičisku 2 hod.) Počas teoretickej časti spoznáte  fyzikálne zákonitosti v nerovnom teréne, správne uloženie nákladu, ako pracujú pohony 4×4, redukcie a uzávierky vášho vozidla. Po tejto teoretickej časti nasleduje tréning na off road cvičisku buď na vlastných vozidlách alebo si môžete vozidlo u nás vypožičať.

Na dráhe na vás čaká 21 tréningových modulov, ktoré sú určené prevažne pre klasické SUV a Off road vozidlá. K dispozícií sú výjazdy do kopca pod štyrmi rôznymi uhlami od mierneho až po naozaj strmý svah. Samozrejmosťou sú aj prejazdy cez rôzne povrchy ako štrkový, skalnatý, zeminový, či drevené brvná, betónové schody a iné. Počas celej jazdy je v každom vozidle s vami inštruktor, ktorý formou diskusie pomáha vodičovi zvoliť správnu stopu jazdy a poukazuje na možné riziká, ktorým by sa mal vodič vyhýbať. Kurz sa končí zhrnutím spätnej väzby všetkých účastníkov a vyhodnotením. Cena kurzu je 99 € s DPH.

Viac informácií nájdete na: www.drivingacademy.sk.

Expert radí, ako brzdiť v krízových situáciách

04.10.2011

Bratislava 4. októbra (TASR) – Takmer 21 % všetkých obetí smrteľných dopravných nehôd v Európskej únii sú chodci. Väčšinu z nich tvoria ľudia vo veku nad 65 rokov. Muži vo veku do 19 rokov zomierajú po zrážke s vozidlom dvakrát častejšie ako ženy v rovnakej vekovej skupine. Podľa riaditeľa výcviku Milana Trošku z Driving Academy v Orechovej Potôni je pre vodičov [...]

Bezplatné testovacie jazdy

19.08.2011

Pozývame Vás na testovacie jazdy nového modelu Fiat FREEMONT Srdečne Vás pozývame na bezplatné testovacie jazdy nového modelu Fiat Freemont.Počas Veľkej ceny SR máte možnosť otestovať svoje jazdecké schopnosti na moduloch Driving Academy 19.-21.8.2011 od 9:00 – 18:00 hod.Príďte, zaregistrujte sa a hrajte o kurzy bezpečnej jazdy

Vodiči podceňujú leto a nie sú pripravení na nepriaznivé počasie. Výsledkom je zvýšený počet nehôd.

29.07.2011

Predpoveď počasia na nasledujúce dni avizuje naďalej zvýšenú pravdepodobnosť dažďa a prehánok. Nebezpečenstvo preto stále hrozí vodičom, ktorý by mali venovať zvýšenú pozornosť jazde po mokrej ceste, a tiež by nemali zabúdať na pripravenosť vozidla. Existuje niekoľko dôležitých rád, na ktoré by nemali zabúdať. Podľa Ing. Milana Trošku, vedúceho inštruktorov [...]

Kaczynski lech

Poľská vláda čelí kritike za spochybnenie ruskej stopy v Kaczyňského kauze

19.04.2024 23:16

Letecké nešťastie sa odohralo 10. apríla 2010 pri meste Smolensk na západe Ruska.

Navaľná

Julija Navaľná prevzala nemeckú Cenu za slobodu médií

19.04.2024 21:51

Manželia Navaľní dostali toto ocenenie "za odvahu prejavenú v hnutí odporu a za odvážny a nenásilný boj proti brutálnej diktatúre v Rusku"

súd, manhattan

Pred súdom na Manhattane, kde prebieha proces s Trumpom, sa zapálil muž

19.04.2024 20:37, aktualizované: 22:18

Polícia neskôr oznámila jeho totožnosť. Jeho čin mohol byť motivovaný konšpiračnými teóriami.

Azerbajdžan / Vojak /

Arménsko súhlasilo s vrátením štyroch okupovaných dedín Azerbajdžanu

19.04.2024 20:07

Dohoda sa zrodila na stretnutí, ktoré viedli podpredsedovia vlád oboch krajín.

Štatistiky blogu

Počet článkov: 4
Celková čítanosť: 3906x
Priemerná čítanosť článkov: 977x

Autor blogu

Kategórie